Leta i den här bloggen

torsdag 27 juni 2013

Att vara eller inte vara gravid

Vårt tredje ägginsättning resulterade i - ingenting. Jag har fått det resultatet otaliga gånger under de tre år som vi försökt få barn, men aldrig under IVF. Jag vet, det heter massa olika saker beroende på om man gör en hormonbehandling och för in ett färskt ägg jämfört med om man för in ett fryst ägg, men jag kan aldrig lära mig alla dessa benämningar och förkortningar. Dessutom är det ingen förutom de insatta som fattar vad man snackar om, så jag kör en kort sammanfattning av läget istället.

Vi har alltså blivit naturligt gravida en gång samt gjort två ägginsättningar med färska ägg och en med ett fryst ägg. Den första (naturliga) graviditeten resulterade i missfall i omkring vecka 12. Den andra graviditeten (IVF med färskt ägg) slutade i missfall i vecka 6/7. Graviditet tre (IVF med färskt ägg) blev också ett missfall, i vecka 11/12. Och den senaste ägginstättningen (IVF med fryst ägg - sexdagarsodlat) fick jag alltså svar på imorse - inte gravid. Jag har gråtit mycket i dag, även om sorgen inte är lika stor som efter missfallen. Fast det är en stor besvikelse att det inte blev någonting den här gången. Nu måste vi vänta två månader till nästa insättning eftersom Fertilitetskliniken har sommarstängt.

Suck! Och jag som försökt leva så exemplariskt. Jag har tagit det lugnt. Jag har inte druckit kaffe eller té. Jag har avstått från träning och istället gått promenader (vilket jag i och för sig gör varje dag eftersom vi har hund). Jag har ätit nyttigt och enligt Livsmedelsverkets råd. Jag har inte druckit alkohol. Jag har sovit mycket och bra. Jag har tagit alla mediciner som jag har fått på inrådan av min läkare, mediciner som Levaxin, Progesterin och Trombyl som ska underlätta graviditeten och hjälpa embryot (barnet) att stanna i magen. Men föga har det hjälpt. Jag kanske ska testa att göra precis tvärtom nästa gång....

Ni som varit/är/funderar på att bli gravida - hur har ni tänkt och gjort?


Och detta...


”Ett barn blir ett barn i alla drömmar, i alla samtal om
framtiden, i planerna, i barnvagnsinköpet, i den nya
lägenheten, i varje framskridande vecka.
Ett barn blir ett barn i de synliga sparkarna på kvällarna, i den kompromisslösa kärleken från första början, från minuten man får reda på att man är gravid.”

– Ur Marcus Birros bok Svarta vykort – En bok om tröst

måndag 24 juni 2013

Vad ska tidningen innehålla?

I förmiddags satt jag nere på fiket och jobbade. Började med att sitta på uteserveringen i solen, men upptäckte rätt snart att man får mer gjort om man sitter inomhus. För två veckor sedan skickades tidningen på tryck, och nu är det fullt upp med planeringen av nästa nummer: Vad ska tidningen innehålla? Vilka ska skriva? Hur många tecken? Vem/vad ska vara på omslaget?

Ja, det är mycket pyssel och arbete som ligger bakom en tidning. Tänk på det nästa gång ni bläddrar i en... :-)

Midsommar

Midsommar hos Annica och Oskar utanför Uppsala. Vackert väder och trevligt sällskap...



































Alla bilder tillhör Sara Palmquist/Pictures belong to Sara Palmquist.



torsdag 13 juni 2013

Stilsäkert

Dagens outfit: Diskret regnrock möter gangsta möter bajspåse. 


onsdag 12 juni 2013

Utflykt

När man har skickat tidning till tryck så får man unna sig en dag ledigt. Och det var precis vad jag gjorde i dag. Det blev utflykt till Fjäderholmarna tillsammans med Christine. Sol, vind och vatten!


Mot Fjäderholmarna.

På Fjäderholmarna hittade vi en brygga med den här utsikten.

Och vred man på huvudet så fick man den här utsikten. Rätt okej den med :-)

I vattnet samsades måsar, änder och en och annan orm.

Glad Christine.

Jag doftade på blommorna, just där var det en syrén som fick besök av min näsa.

Grönt är skönt, utanför restaurang Röda Villan.

Strike a pose.

måndag 10 juni 2013

Hemma hos Adam Tensta

Förra veckan var jag hemma hos artisten Adam Tensta och intervjuade honom till nästa nummer av Djurens Rätt. Han berättade bland annat om varför han tillägnar sin senaste mixtape till alla "världsmedborgare", varför han inte äter kött samt vilken hans paradrätt i köket är. Mer om Adam Tensta i Djurens Rätts sempetmbernummer alltså. Där får du även se de snygga bilderna som Petrus Iggström tog på Adam.


Foto: adamtensta.com