Leta i den här bloggen

måndag 31 maj 2010

Dessa grymheter....

Alltså man blir mörkrädd. Så mycket ilska och hat det finns i en del människor. En ond cirkel som aldrig verkar ta slut. Jag satte mig ner för en stund sedan och skrev en dikt om eländet.

Det är svårt att finna ord
Våld, övergrepp och mord
Varje vecka, dag och minut
Grymheterna tar aldrig slut

Det händer hela tiden, just nu
Mannen som misshandlar sin fru
Barnet som blir slaget av sin mor
Det sker nu, närmre än du tror

En kille kastar sig över en tjej
Skrattar rått när hon skriker nej
En flaska i skallen som färgas röd
En pistol i magen pang du är död

Det är svårt att finna ord
Våld, övergrepp och mord
Varje vecka, dag och minut
Grymheterna tar aldrig slut

söndag 30 maj 2010

Överdos hud...

I dag såg jag 27 reklamskyltar med kvinnor i bikini, och detta under min sju minuter korta cykeltur från hemmet till tågstationen. Okej, jag vet att det är badsäsong snart men den här överdosen hud gjorde mig allt annat än shoppingsugen.

Kvällens vinnare


Lena Meyer-Landrut höll för trycket. Med låten Satellite tog hon hem segern i Eurovision song contest 2010.


Men Moldavien var min personliga favorit. Vilket drag! Pluspoäng för "saxofon-dansen"


Eller varför inte Serbien? Tolv poäng för frisyr, leende och glädje på scenen.

lördag 29 maj 2010

Grattis pappa!

I dag fyller världens bästa pappa år. Min pappa.


Pappa och jag i New York våren 2007.

Här får mina ord leva sitt eget liv...

Jag älskar att skriva, det har jag alltid gjort. Låtar, dikter, artiklar, noveller, längre texter - orden bubblar inom mig. Och jag måste få dem ur mig, för orden vill inget hellre. På den här sidan låter jag dem just komma ut och hitta varandra. Det är mina ord, men ofta lever de sitt eget liv.

Eminems nya låt blir bara bättre och bättre...

Nu har jag lyssnat på Eminems nya låt fem gånger i rad, och den blir bara bättre och bättre i mina öron.

Han har många demoner i sig den mannen, men han ger dem ett tufft motstånd:
And I just can't keep living this way
So starting today, I'm breaking out of this cage
I'm standing up, Imma face my demons
I'm manning up, Imma hold my ground
I've had enough, now I'm so fed up
Time to put my life back together right now


fredag 28 maj 2010

Kom ihåg det Anna Bergendahl...

Anna, fina Anna Bergendahl. Du var så duktig i går. Låt inga löpsedlar lura i dig något annat. Nyss var det skrällen, och nu är det smällen. En dagen toppen och nästa botten. Vid framgång vill alla ha en bit av tårtan och i motgång är det bäst att ducka så att man inte får en tårta i ansiktet. Upp som en sol och ner som en pannkaka. Media gillar sådana storys.

Men Anna, du gav allt du hade och mer kan man inte kräva. Det är lätt att sitta hemma framför teven och svära eller skriva elaka kommentarer bakom fejkat alias på olika forum. Men få skulle ha vågat gå upp där på scenen som du gjorde Anna. Få har det modet. Kom ihåg det!

Egen tid...

Ibland behöver man en lugn stund för sig själv.


Det här var min utsikt i Humlegården häromdagen.

torsdag 27 maj 2010

Fiji - välkommen till 2010!

På strängt kristna Fiji har man inte accepterat homo- bi och transsexuella människor. Men nyligen moderniserade Fijis högsta domstol landets lagar så numera ska valet av partner inte vara en nationell angelägenhet. Fiji - välkommen till 2010!

Fantastiske Leif GW Persson

Leif GW Persson var ju helt fantastisk i gårdagens Efterlyst. Eller, ja han är alltid fantastisk men igår var det ändå en extra gnista i den mannen. Snacka om att han kan sitt ämne.

Se avsnittet här!

tisdag 25 maj 2010

Strängare straff för dessa grymma brott

Tre män i 25-årsåldern har dömts till fängelse för att ha odlat cannabis i en lägenhet. Männen fälldes för grovt narkotikabrott och ska nu avtjäna två respektive tre år bakom lås och bom (en av männen hade även sålt en del cannabis och fick därför ett högre straff). Okej, jag är inte för droger på något sätt och kanske är straffen rimliga men inte om man jämför det med vad andra, exempelvis sexbrottslingar döms till. Detta är alltså min åsikt bör tilläggas, så ni som tycker att knarkbrott ska ge strängare straff än exempelvis våldtäkt får såklart tycka så.

”Men det är faktiskt olagligt att odla, sälja och köpa droger” kanske några som läser detta muttrar nu. Och ja, jag vet det. ”Och knark dödar faktiskt folk dagligen”, muttras det kanske vidare. Ja, jag vet det också. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka att det är självvalt att knarka. Visst, man mår förmodligen skit och världen utanför är kass, men likväl är det självvalt. Jag menar, det är ingen annan människa som tvingar dig att ta droger. Och om nu så är fallet så fälls gärningsmannen sannolikt för mer än grovt narkotikabrott.

Men våldtäkt. Det är något annat. Det inkluderar tvång och våld, psykiskt och fysiskt lidande. En människa som ger sig på en annan (med)människa. Det handlar om tortyr. Skador som ger men för livet. Det är så långt ifrån självvalt som man kan komma. Men trots det grova brottet så döms våldtäktsmän ofta inte till mer än två års fängelse. Sedan är de ute på gatorna, eller snarare i buskarna, igen. Två år! Det är ett hån mot offren som fått sina liv förstörda. Två år, och sedan tjo fadderittan... here we go again.

Fast egentligen borde sexbrottslingar inte dömas till fängelse alls. Begår man ett sådant grymt brott så måste man också rimligtvis ha en skruv lös, om inte flera.. Och jag har mycket svårt att tro att en sjuk människa kan bli frisk i fängelse utan någon vård att tala om. Snarare tvärtom.

söndag 23 maj 2010

Dancing on my own...

Jag gillar den här låten. Jag gillar den här videon. Jag gillar Robyn.

Yasuragi Hasseludden

Ett avkopplande dygn på Yasuragi Hasseludden. Precis vad jag behövde och precis vad jag har haft. Vistelsen kan beskrivas i två ord: bad och mat. Däremellan hanns det med en meditationskurs (jag somnade nästan!), avslappning på en spikmatta (jag somnade!), en stund i solen (jag blundade och när jag öppnade ögonen hade jag intagit den vackra färgen röd), tvagning med en blöt handduk sittandes på en liten träbänk (jag känner mig renare än någonsin, och då brukar jag faktiskt vara rätt mån om min hygien även annars) :-)


Dresscode löst och ledigt!



Här ligger jag och njuter.


Om den här bekante mannen ville ha en Kimono eller bli upphängd på väggen framgick inte.

Ps. Under mina timmar på Hasseludden insåg jag plötsligt en sak. I denna utseendefixerade tid vi lever i så borde vi slänga alla trendiga magasin med retuscherat innehåll och bege oss ut i verkligheten istället. Lägg dig på playan och titta dig omkring och inse att du är unik just för att du ser ut som du gör.

På Yasuragi Hasseludden var det en skön mix av allt, det fanns något (läs någon) för alla smaker. Någon zize zero såg jag dock inte, för den som nu föredrar det.

fredag 21 maj 2010

En torsdagkväll i Blå hallen

Gårdagskvällen tillbringade jag i Blå hallen i Stadshuset. Där satt jag i mjukisbyxorna, åt chips och tittade på film. Nej, men det gjorde jag ju inte alls det. Jag var ju där i samband med Studentpriset som delades ut för tredje året i rad.


Emma Wiklund var konferencier.



Jag var där.


Och Malin...


Och Petrus kom direkt från flygplatsen.

onsdag 19 maj 2010

Skyldig oavsett metod...

Det spelar ingen roll om man knuffar eller slår en 80-årig kvinna så att hon ramlar och dör, man är lika skyldig för det.

tisdag 18 maj 2010

En vacker syn mötte mig...

Och så kommer man hem från Gotland och möts av en fantastisk vacker klematis i full blom.

Pryder balkongen.


Blomma i fokus.

måndag 17 maj 2010

Paradiset


En träd att finna stillhet under...


Ett litet hem.


Vackra sippor.




Goa gusten

söndag 16 maj 2010

En solig majdag på Gotland


Så här skulle alla hästar få ha det.


En nyfiken krabat.


Vi fann varandra.


Lunchdags.

lördag 15 maj 2010

Hälsningar från Gotland...


Ja, sträck på dig vackra blomma.


Blåsippor i alla ära, men just här är det vitsippan som uti backarna stå.


Gruppbild...

torsdag 13 maj 2010

Nära att jag inte kom iväg...

Så är jag nu äntligen på ön. Fast det var nära att jag fick vända i Nynäshamn. Min båtbiljett visade sig nämligen bara vara bokad men inte betalad, så därför hade min plats gått till någon annan som kunde konsten att sätta in pengar i tid. Min chockade uppsyn gjorde dock susen, för damen i kassan som först sagt att båten tyvärr var fullbokad lyckades hitta en ledig stol åt mig ändå. Och pröjsade för biljetten gjorde jag också :-)

Sov gott alla ni på fastlandet, ja alla ni öbor också.

Namn och bild på 21-åringen...

I dag publicerar Aftonbladet namn och bild på den för trippelmordet i Härnösand misstänkte 21-åringen.

Jag undrar hur tankegångarna gick innan man fattade det beslutet... Det har varit flera omdebatterade mord den senaste tiden, bland annat i Västerås för några veckor sedan där en 16-årig pojke erkände att han mördat en jämnårig kamrat. I det fallet avstod man dock att publicera såväl namn som bild.

Men med 21-åringen är det tydligen annorlunda... Jag bara undrar, är inte familjen drabbad nog?

onsdag 12 maj 2010

Livet är som ett Vasalopp...

I dag har varit en trött dag. Trött i knoppen och trött i kroppen. Ur form. Vinglar omkring medan jag försöker återfå balansen. Ett steg i taget. Långsamt och försiktigt. Livet är inte alltid en dans på rosor, och ska väl inte så vara heller.

Livet är lite som ett Vasalopp. Vissa sträckor flyter det på smärtfritt och i jämn takt och andra perioder går det trögt, kroppen är tung och man känner sig allmänt utmattad. Och det är då det gäller att bita ihop, för rätt som det är kommer det en välförtjänt nerförsbacke då man kan pusta ut och ta igen sig. Och kanske kan man då njuta än mer när man vet att man klarat att ta sig uppför de där värsta backarna, de där backarna som syntes omöjliga från början.

Och sedan är man lyckligt lottad om man har fina människor som står och hejar på med peppande ord och påfyllning av energi.

Frid till dig, hur du än mår och vilken väg du än går.

Funderingar i diktform...

Och så skrev jag en liten dikt så här på onsdagskvällen också...

Man tänker alltför sällan på livet
Hjärtat där inne som bultar på
Man tar det helt enkelt för givet
Tror att det alltid ska vara så

Eller nja, ibland så funderar jag
På var jag varit och vart jag ska
I dag är en sådan filosofisk dag
Är jag nöjd och mår jag bra?

Nöjd, är det något man kan vara?
Eller är vi giriga och vill ha mer?
Frågan är öppen men alla lär svara
Att nöjd blir man när man ger

Men ge är väl själviskt om något då
För då vet man ju att man får
Jaja, vi säger att vi avrundar så
Den här dikten blev alltför svår

tisdag 11 maj 2010

Sagolikt vackra körsbärsträd

Oj, vad det fotades i Kungsträdgården i dag. Nej, den här gången var inte kejsarens nya kläder á la Lady Gaga som drog till sig uppmärksamheten. I dag var det de sagolikt vackra körsbärsträden som stod i centrum. Jag och Maria beundrade dem, doftade på dem och tog självklart kort på dem.


Några dagar till sedan är träden överblommade - så skynda dig till Kungsträdgården.

måndag 10 maj 2010

Livet är upp och ner...

Jag skrev en liten dikt så här på måndagskvällen... Kram till dig.

Vissa dagar är allt upp
Andra dagar är det ner
Ibland är allt för mycket
Och ibland vill man ha mer

Vissa dagar går långsamt
Andra dagar alltför fort
Ibland får man inget att hända
Och ibland så mycket gjort

Vissa dagar vill man glömma
Andra dagar är själva livet
Ibland tar man ett steg tillbaka
Och ibland det där framåtklivet

Vissa dagar vill man inte gå upp
Andra dagar älskar man världen
Sådant är livet på gott och ont
Upp och ner går den här färden


Styrka ur smärtan...

"Ljusets krigare hämtar styrka ur gårdagens smärta"
- Paulo Coelho

fredag 7 maj 2010

Ola Salo skrev en låt om sina tvångstankar

Jag läste nyligen en intervju med Ola Salo från The Ark, där han självutlämnande berättade om sina tvångstankar (OCD) och sin bacillskräck. Hur han, när sjukdomen först yttrade sig, trodde att han hade blivit galen. Men lyckligtvis så är inte OCD detsamma som galenskap, för i så fall är David Beckham, Leonardo DiCaprio, Robert Gustafsson och Cameron Diaz inte heller riktigt kloka.

Och utan sina tvångstankar hade Ola Salo förmodligen inte skrivit nedanstående låt, som handlar om just detta.

Här är Maia Hirasawas tolkning på The Arks "The worrying kind".

onsdag 5 maj 2010

Korkade bovar...

Alltså ska man nu nödvändigtvis begå ett brott så borde man ju rimligtvis också vara väldigt mån om att undanröja alla bevis. Dock är det ju en himla tur för oss andra att bovarna många gånger inte är så smarta.

Ta 30-årige Faisal Shahzad till exempel. Han bestämde sig för att försöka spränga människor i luften på Times Square i New York och parkerade därför en bil med en bomb i mitt i folkmyllret. Dock gick allt inte enligt planerna. En uppmärksam allmänhet tillkallade polis vars bombexperter kunde desarmera den hemmagjorda sprängladdningen. När polisen sedan undersökte fordonet så såg man att Faisal tagit bort bilens ID-nummer, eller VIN-nummer som det också kallas. Smart, tyckte Faisal. Korkat, tycker vi andra med facit i hand. För hade Fasisal läst på bättre så hade han vetat att en bils VIN-nummer inte bara finns på instrumentbrädan utan även på motorns undersida. Tack vare hans okunnighet kunde polisen spåra bilens ägare och därmed gripa Faisal Shahzad. Nu väntar livstids fängelse.

tisdag 4 maj 2010

Vi åt oavbrutet i fyra timmar

Jag är mätt. Så mätt. Det känns som om jag har ätit för hela veckan. Därför är det väldigt skönt att veta att kroppen fortsätter att arbeta även när man sover. Man somnar mätt och vaknar redo för ännu mer mat.

Nåja, nog om min mättnadskänsla. I kväll har jag alltså varit ute med fina vänner och ätit libanesiskt. Detta innebar smårätter i mängder. Hela bordet var överbelamrat med tallrikar med diverse godsaker på. I fyra timmar satt vi och åt, oavbrutet. När vi slutligen trodde att vi inte fick ner en endaste bit till, ja då kommer den otroligt sympatiske servitören och bjuder på dessert. Mums!

Om sisådär sju timmar upp igen för lite Army Fitness. Det känns som om jag kommer att springa med rätt så tunga steg, men det var det värt :-)


Mat var det här.


Det tog aldrig slut...

Är ett liv värt två cheeseburgare?

Vad är ett liv värt? Svar: 23 kronor, Ja, i alla fall enligt de två män som rånade och knivhögg Per Nordkvist till döds i Göteborg i vintras. 23 kronor! Varsin cheeseburgare kunde de köpa för Per Nordkvists liv.

Det är inte världen som är galen, det är människorna.

Läs mer här!

måndag 3 maj 2010

Bry dig!


Jag vann över Arne Hegerfors

Chicken Race imorse. Mot Arne Hegerfors. På cykel. Jag vann!


Foto: Cykelfrämjandet (hihi bild i minsta laget jag vet, men lika fin är väl Arne för det).

söndag 2 maj 2010

Maskrosbarn

Det finns de barn som föds i hem där inga barn borde behöva födas. Det finns de barn som växer upp i familjer där inga barn borde behöva växa upp. Dessa människor kallas maskrosbarn. För likt blomman så överlever de i en miljö där endast de med en sjutusan till överlevnadsinstinkt klarar sig.


De här solgula överlevarna stod vid Sveavägen och strålade i kapp med solen i dag.

lördag 1 maj 2010

Vi tar kål på vår planet...

När jag läser om oljekatastrofen i Mexikanska golfen känner jag mig både arg och rädd. Arg för att detta kunde ske och framförallt för att man inte hade någon beredskap redo ifall det skulle ske. Rädd när jag tänker på hur detta påverkar naturen samt alla djuren i området. Om vi människor försöker ta kål på vår planet så är vi sannerligen på god väg att lyckas...


Foto: svd.se.

En handlingskraftig 84-åring

Jag är i regel emot våld, men jag måste säga att jag är rätt imponerad av denna handlingskraftiga 84-åriga dam.